Bracia Koral razem z blogerami inspirują przepisami ZDROWIE I STYL ŻYCIA - Miejski serwis informacyjny: Strzelin, Borów, Kondratowice, Przeworno, Wiązów
Belka
Poniedziałek, 20 Sierpnia 2018   imieniny: Sabina, Sobiesław, Bernard
Rejestracja Witaj: Gościu, Zaloguj się
 
Belka
 

Bracia Koral razem z blogerami inspirują przepisami

Data publikacji: 2017-08-23, Data modyfikacji: 2017-08-29
A A AWydrukDrukuj  
 
Bracia Koral razem z blogerami inspirują przepisami

Młodszy brand PPL Koral inspiruje do własnoręcznego tworzenia deserów. W tym celu ruszył z nową zakładką „Przepisy” na swojej stronie. Chętnych do angażowania się w działania nie brakuje.

Blogerki kulinarne dołączają do grona osób mobilizujących razem z marką Bracia Koral - Lody Jak Dawniej do odkrywania świeżych, niezwykłych smaków. Niedawno w działania firmy włączył się także Łukasz Konik, jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej.

Koktajle owocowe i ciasta

Na portalu internetowym każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Wśród przepisów są propozycje podania smoothie, pomarańczowego ciasta z borówkami bez użycia mąki czy crumble z morelami. – Tworząc zakładkę z przepisami, zależało nam przede wszystkim na tym, by zarażać pasją własnoręcznego przyrządzania słodkich posiłków. Chcieliśmy także pokazać czytelnikom, jak dużą satysfakcję można czerpać z artystycznego łączenia składników i dopełniania ich smaku lodami – mówi Piotr Gąsiorowski, Dyrektor Marketingu PPL Koral. – Dzięki temu, że nasze produkty są bardzo różnorodne, możemy je dowolnie łączyć z danym deserem i testować połączenia smakowe – dodaje.

Znany kucharz współpracuje z marką

Niedawno przepisy na desery lodowe na rzecz brandu Bracia Koral stworzył Łukasz Konik, czołowy i znany szef kuchni współpracujący z sieciami hoteli w Polsce oraz Instytutami Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. Swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. Dzisiaj jest cenionym trenerem młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz jurorem konkursów kulinarnych. W 2009 roku Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Konika do swojego grona jako najmłodszego szefa kuchni. Dzisiaj jako Klub Szefów Kuchni zrzesza 35 czołowych szefów kuchni.

Marka Bracia Koral - Lody Jak Dawniej zadebiutowała na rynku w sezonie 2014 z okazji jubileuszu 35-lecia działalności Przedsiębiorstwa Produkcji Lodów Koral. Obecnie w portfolio marki dostępnych jest przeszło 50 produktów - oferta obejmuje zarówno lody impulsowe, familijne jak i lody na gałki do segmentu HoReCa. Systematycznie i znacząco zwiększając udziały w rynku, marka Bracia Koral - Lody Jak Dawniej oferuje konsumentom oryginalne kompozycje smakowe przygotowywane z najwyższej jakości surowców opartych na specjalnie wyselekcjonowanych recepturach. Puszysta śmietanka, prawdziwe masło, najlepszej jakości kakao, belgijska czekolada, najwyższej klasy bakalie oraz porcje świeżych i soczystych owoców to składniki, dzięki którym lody Bracia Koral choć tworzone dziś, smakują jak dawniej.

informator-lokalny.pl, Źródło artykułu: infowire.pl
 
Komentarze
Brak komentarzy, Twój może być pierwszy!
Autor:
Kod z obrazka:
Puste pole z komentarzem
Puste pole z podpisem
Wyszukaj
 
Kreska
Kreska
Dodaj artykuł
 
Polecane

DOSTAWCY-INTERNETU-W-POLSCE-NAJLEPSZY-INTERNET

 




Brak sond
 
Newsletter
Bądź na bieżąco z nadchodzącymi imprezami. Zapisz się na bezpłatny newsletter.
 
 
strzeliński

Powiat strzeliński - powiat z siedzibą w Strzelinie, w województwie dolnośląskim. Został utworzony w wyniku reformy administracyjnej przeprowadzonej w 1999 roku. Powiat obejmuje gminy: Strzelin, Wiązów, Borów, Kondratowice, Przeworno.

Dojazd zapewni autostrada A4, droga krajowa 39 i drogi wojewódzkie: 346, 378, 385, 395, 396, 401 oraz 403.

Gdy już się tu znajdziemy, zainteresujmy się Wzgórzami Strzelińskimi. Ich obszar to wspaniałe miejsce na rowerowe i piesze wycieczki. Wystartować można także w biegu na orientacje pośród tych wzniesień sięgających niespełna 400 m n.p.m. i będących fragmentem Przedgórza Sudeckiego. Wśród zabytków powiatu dominują wiejskie kościółki, dworki i pałace.

 

Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola